Cum alegem un telefon mobil

 Ca și în cazul altor gadgeturi, alegerea telefonului mobil depinde de tipul de utilizator.

Pentru utilizatorii care doresc doar să dea telefoane și să trimită SMS, recomand telefoanele ieftine. Nu are rost să dați bani pe funcții pe care nu le folosiți.

Dacă doriți un telefon cu care să vă dați mare (există și acest gen de utilizatori), atunci e bine să îl alegeți pe cel mai scump (eventual placat cu aur).

Dacă doriți să faceți și poze cu telefonul, e bine să alegeți unul cu o cameră foto ceva mai performantă (măcar 5 MPx și optică de calitate), dar vă spun sincer că pozele cu adevărat reușite nu se fac cu telefonul ci cu aparate foto dedicate.

Dacă vreți să folosiți diverse aplicații Android, să navigați pe net, să jucați jocuri sau alte activități asemănătoare, deja e bine să vă orientați spre telefoane mai performante. Procesorul să fie măcar Quad core, să aibă măcar 2GB de RAM, spațiu de stocare intern de minim 8GB și un slot micro SD (sau un spațiu de stocare internă de minim 32GB și atunci nu mai e absolută nevoie de card micro SD).

Un alt aspect de care e bine să țineți cont e conectivitatea (e de preferat 4G).

Ca dimensiune, la telefoanele de vorbit, mai micuț e mai drăguț, în schimb la cele pe care le folosiți pentru diverse aplicații e bine să aveți un ecran ceva mai mare (peste 5″).

Ca sistem de operare, momentan recomand Android 5 sau 6.

Pe măsură ce apar versiuni mai noi vom reveni asupra acestor recomandări.

 

 

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.